spacer
spacer search

KLUFTERS.NL
van Klufters - voor Klufters

Search
spacer
Firefox 2
Het Weer
Amsterdam
---
Amsterdam °C De Kooy °C Eelde °C Leeuwarden °C
header
Hoofdmenu
Home
Links
Otter Nieuws
Schrijf ons
Weerribben Nieuws
De Beverrat
de Ringslang
Vogels
Musea
Verblijf & Vertier
Webcams
Historische feiten
Oud Transport
Nieuwslezer
Evenementen
Inloggen
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Vergeet mij niet
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account?
Maak een account aan
Nieuwbrief
Blijf op de hoogte van de laatste otter feiten en abonneer u hier!

Naam
E-mail
Inschrijven
Uitschrijven
Wereld Tijd
Location
Bezoekers: 1051646
 
Home arrow De Beverrat arrow Wie ben ik ?

Wie ben ik ? PDF Print E-mail
Geschreven door Wereldnatuurfonds   
zondag, 15 januari 2006

BEVERRAT                          
castor coypus
Familie:Myocastoridae
 

Herkomst: zuidelijk Zuid-Amerika
Leefgebied: Langs het water
Voedsel: gras, waterplanten, vis, weekdieren
Grootte: 47 - 58 cm
Gewicht: 5 - 10 kg
Max. leeftijd: ca. 10 tot 12 jaar.
De beverrat is eigenlijk geen rat. Ook is dit knaagdier niet verwant met de bever. Hij is meer verwant aan de cavia en het stekelvarken. Hij wordt ook wel nutria genoemd: Spaans voor 'otter' (een roofdier, waarmee dit knaagdier uiteraard nog minder verwant is). De beverrat komt oorspronkelijk uit de zuidelijke helft van Zuid-Amerika: ArgentiniŽ en Chili. Ze zijn echter in diverse landen ingevoerd om hun bont. In Europa komen beverratten nu ook op veel plekken in het wild voor, doordat ontsnapte dieren hier prima kunnen leven en zich snel voortplanten. Beverratten leven in kolonies en maken uitgebreide woontunnels op droge plekken langs het water. In ons land worden ze vaak als een plaag beschouwd, omdat ze bij het maken van hun holen dijken ondergraven.

Laatste update ( zondag, 15 januari 2006 )
< Vorige   Volgende >
spacer
De omgeving
eigen011.jpg
Otter weetjes
De Otter 3

Jonge otters worden na een draagtijd van 62 dagen het gehele jaar door, maar het meest op het Žind van de winter, geboren (Erlinge, 1967a). De jongen krijgen hun eerste vaste voedsel na een zoogtijd van 7-8 weken. Na 2-3 maanden gaan ze voor het eerst mee op jacht. De.jongen blijven tot een jaar bij de moeder. De otter is voornamelijk in de nachtelijke uren actief,  vermoedelijk als gevolg van verstoring en intensieve vervolging. In de meer natuurlijke gebieden zijn otters ook overdag actief.


  © Copyright 2005 by CModifications
Powered by Mambo
spacer
Laatste update: February 23, 2011, 5:09 pm