spacer
spacer search

KLUFTERS.NL
van Klufters - voor Klufters

Search
spacer
Advertisement
Het Weer
Amsterdam
---
Amsterdam °C De Kooy °C Eelde °C Leeuwarden °C
header
Hoofdmenu
Home
Links
Otter Nieuws
Schrijf ons
Weerribben Nieuws
De Beverrat
de Ringslang
Vogels
Musea
Verblijf & Vertier
Webcams
Historische feiten
Oud Transport
Nieuwslezer
Evenementen
Inloggen
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Vergeet mij niet
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account?
Maak een account aan
Nieuwbrief
Blijf op de hoogte van de laatste otter feiten en abonneer u hier!

Naam
E-mail
Inschrijven
Uitschrijven
Wereld Tijd
Location
Bezoekers: 1031246
 
Home arrow de Ringslang arrow Ringslangfeiten 3

Ringslangfeiten 3 PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
dinsdag, 25 oktober 2005

De Ringslang wordt gekenmerkt door zijn naamgevende ring achter de kop. De ring, eigenlijk twee halvemaanvormige vlekken die in de nek bijna aansluiten, is zeer variabel van grootte en kleur. Veelal varieert de kleur van wit tot helder oranje, in sommige gevallen is de ring echter nauwelijks te onderscheiden. De rest van het lichaam is veelal olijfkleurig met variaties naar grijs, bruin of groen. Sporadisch worden ook geheel zwarte of gedeeltelijk witte exemplaren aangetroffen. Op de rug liggen twee rijen kleine, donkere vlekken en aan weerszijden van het lichaam loopt een rij van verticale zwarte strepen. De keel en buik zijn lichtkleurig, waarbij de buik een variabel vlekkenpatroon vertoont. Dit vlekkenpatroon is per individu verschillend, zoals de vingerafdruk van de mens, en is daardoor zeer bruikbaar bij de herkenning van individuele dieren.

                                               


Ringslangen worden tussen de 50 en 150 cm groot. Vrouwtjes zijn veelal groter dan mannetjes en worden zo'n 120 cm lang, terwijl mannetjes blijven steken op zo'n 85 cm. Ook zijn vrouwtjes over het algemeen dikker en hebben ze een forsere kop. Een ander verschil tussen vrouwtjes en mannetjes is de overgang van lichaam naar staart. Bij de vrouwtjes is deze overgang vrij abrupt, terwijl bij mannetjes op deze plek het voortplantingsorgaan aanwezig is en daardoor een geleidelijke overgang van lichaam naar staart optreedt.

Laatste update ( woensdag, 22 februari 2006 )
Volgende >
spacer
De omgeving
eigen034.jpg
Otter weetjes
De Otter 8

Een otter kan minstens 400 meter onder water zwemmen zonder adem te hoeven happen; daarbij kan hij zwemmend een snelheid halen van 11-14 km per uur. Meestal blijft de otter minder dan 1 minuut onder water, maar hij kan het 4 minuten volhouden.


  Copyright 2005 by CModifications
Powered by Mambo
spacer
Laatste update: February 23, 2011, 5:09 pm