spacer
spacer search

KLUFTERS.NL
van Klufters - voor Klufters

Search
spacer
Advertisement
Het Weer
Amsterdam
---
Amsterdam °C De Kooy °C Eelde °C Leeuwarden °C
header
Hoofdmenu
Home
Links
Otter Nieuws
Schrijf ons
Weerribben Nieuws
De Beverrat
de Ringslang
Vogels
Musea
Verblijf & Vertier
Webcams
Historische feiten
Oud Transport
Nieuwslezer
Evenementen
Inloggen
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Vergeet mij niet
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account?
Maak een account aan
Nieuwbrief
Blijf op de hoogte van de laatste otter feiten en abonneer u hier!

Naam
E-mail
Inschrijven
Uitschrijven
Wereld Tijd
Location
Bezoekers: 1528121
 
Home

Drie otters doodgereden PDF Print E-mail
Geschreven door De Telegraaf   
donderdag, 05 november 2009
Drie otters doodgereden

HASSELT -  De afgelopen week zijn in Hasselt, Emmeloord en Friesland drie otters doodgereden. ,,De dieren zijn nu op zoek naar een eigen territorium en gaan dan niet meer alleen over water maar doorkruizen ook maisvelden en wegen. Zodra ze geslachtsrijp zijn worden ze door hun vader verjaagd. Het kan dus gebeuren dat ze op wegen worden doodgereden’’, aldus een woordvoerder van onderzoeksinstituut Alterra.

  
foto nap
De schatting is dat er momenteel minstens 50 otters in Nederland leven. Vanaf 2002 tot 2007 werden in totaal 28 otters in het kader van een herintroductieprogramma uitgezet in de Overijsselse natuurgebieden De Wieden en de Weerribben. Ze werden uitgerust met zenders zodat het onderzoeksinstituut ze kon volgen. Uiteindelijk zorgden ze ook voor nakomelingen. ,,Aan de hand van de zogeheten spraints –dat is de poep van een otter- kunnen we zien welke otter zich waar bevindt.’’
Vorig jaar werd nog een doodgereden otter gemeld in het Gelderse Doesburg. Het bleek te gaan om een dier dat de onderzoekers al jaren uit het oog waren verloren. Het ging om een vrouwtje dat in 2002 was uitgezet in de Weerribben. Zij kon via de geïmplanteerde zender worden gevolgd en verbleef in de Noordoostpolder. Sinds 2003 was er geen signaal meer ontvangen. Ook vond men geen keutels van haar. Zij bleek dus al die tijd rondom de IJssel bij Doesburg te hebben vertoefd en bovendien is uit onderzoek gebleken dat ze voor nakomelingen had gezorgd.
Laatste update ( vrijdag, 06 november 2009 )
< Vorige   Volgende >
spacer
Bezoekers
We hebben 8 gasten online
Nieuwe items;
De omgeving
eigen015.jpg
Otter weetjes
De Otter 3

Jonge otters worden na een draagtijd van 62 dagen het gehele jaar door, maar het meest op het ëind van de winter, geboren (Erlinge, 1967a). De jongen krijgen hun eerste vaste voedsel na een zoogtijd van 7-8 weken. Na 2-3 maanden gaan ze voor het eerst mee op jacht. De.jongen blijven tot een jaar bij de moeder. De otter is voornamelijk in de nachtelijke uren actief,  vermoedelijk als gevolg van verstoring en intensieve vervolging. In de meer natuurlijke gebieden zijn otters ook overdag actief.


  © Copyright 2005 by CModifications
Powered by Mambo
spacer
Laatste update: February 23, 2011, 5:09 pm