spacer
spacer search

KLUFTERS.NL
van Klufters - voor Klufters

Search
spacer
Firefox 2
Het Weer
Amsterdam
---
Amsterdam °C De Kooy °C Eelde °C Leeuwarden °C
header
Hoofdmenu
Home
Links
Otter Nieuws
Schrijf ons
Weerribben Nieuws
De Beverrat
de Ringslang
Vogels
Musea
Verblijf & Vertier
Webcams
Historische feiten
Oud Transport
Nieuwslezer
Evenementen
Inloggen
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Vergeet mij niet
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account?
Maak een account aan
Nieuwbrief
Blijf op de hoogte van de laatste otter feiten en abonneer u hier!

Naam
E-mail
Inschrijven
Uitschrijven
Wereld Tijd
Location
Bezoekers: 959333
 
Home arrow Otter Nieuws arrow Otter na 20 jaar terug in Friesland

Otter na 20 jaar terug in Friesland PDF Print E-mail
Geschreven door APN   
dinsdag, 25 november 2008

Geplaatst: 24 november 2008 14:48
ANP

LEEUWARDEN - Na twintig jaar huist er weer een otter in Friesland. Natuurliefhebber Tjibbe de Jongh heeft zaterdag in natuurgebied de Alde Feanen bij Eernewoude uitwerpselen van het beestje gevonden.


,,Het is precies twintig jaar geleden dat ik op dezelfde locatie ook al uitwerpselen van de otter vond'', zegt de Jongh. De Friese vereniging van natuurbescherming It Fryske Gea veronderstelt dat de otter een nakomeling is van de uitgezette otters in de Rottige Meenthe en de Weerribben. DNA-onderzoek moet uitwijzen of dit het geval is.

,,Het beestje heeft veel geluk gehad. Om hier te komen heeft hij drukke verkeerswegen moeten oversteken'', zegt Piet de Wit van It Fryske Gea. ,,In Friesland zijn nog te veel knelpunten waardoor de otter weinig overlevingskans heeft. Het verkeer is een valkuil en ook visfuiken van de visserij zijn otteronvriendelijke, aldus De Wit.
< Vorige   Volgende >
spacer
De omgeving
eigen005.jpg
Otter weetjes
De Otter 3

Jonge otters worden na een draagtijd van 62 dagen het gehele jaar door, maar het meest op het Žind van de winter, geboren (Erlinge, 1967a). De jongen krijgen hun eerste vaste voedsel na een zoogtijd van 7-8 weken. Na 2-3 maanden gaan ze voor het eerst mee op jacht. De.jongen blijven tot een jaar bij de moeder. De otter is voornamelijk in de nachtelijke uren actief,  vermoedelijk als gevolg van verstoring en intensieve vervolging. In de meer natuurlijke gebieden zijn otters ook overdag actief.


  © Copyright 2005 by CModifications
Powered by Mambo
spacer
Laatste update: February 23, 2011, 5:09 pm