spacer
spacer search

KLUFTERS.NL
van Klufters - voor Klufters

Search
spacer
Firefox 2
Het Weer
Amsterdam
---
Amsterdam °C De Kooy °C Eelde °C Leeuwarden °C
header
Hoofdmenu
Home
Links
Otter Nieuws
Schrijf ons
Weerribben Nieuws
De Beverrat
de Ringslang
Vogels
Musea
Verblijf & Vertier
Webcams
Historische feiten
Oud Transport
Nieuwslezer
Evenementen
Inloggen
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Vergeet mij niet
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account?
Maak een account aan
Nieuwbrief
Blijf op de hoogte van de laatste otter feiten en abonneer u hier!

Naam
E-mail
Inschrijven
Uitschrijven
Wereld Tijd
Location
Bezoekers: 1126270
 
Home arrow Laatste Nieuws arrow Randweg Ossenzijl

Randweg Ossenzijl PDF Print E-mail
Geschreven door Stentor   
maandag, 03 juli 2006

5 JULI 2006 - OSSENZIJL - De verenigingen van Plaatselijk Belang in Ossenzijl, Oldemarkt en Kuinre dringen bij B en W van Steenwijkerland aan op de aanleg van een randweg rond Ossenzijl.
Een randweg is zowel voor Ossenzijl als Oldemarkt van belang. Bovendien wordt daarmee de bereikbaarheid van Kuinre en het recreatief aantrekkelijke Kuinderbos verbeterd.

In een gezamenlijke brief aan het college wijzen de drie verenigingen van Plaatselijk Belang op de noodzaak van een randweg. ‘Al circa dertig jaar wordt gesproken over de verkeerssituatie in de Hoofdstraat van Ossenzijl zonder dat daadwerkelijk maatregelen zijn getroffen.’

In de jaren zeventig lanceerde de provincie Overijssel een plan voor een nieuwe verbinding door de bebouwde kom, via de Sasdijk en verplaatsing van de brug in de Hoofdstraat. Voor dit plan was geen draagvlak onder de Ossenzijligers, omdat het geen concrete verbetering betekende. Tot uitvoering is het dan ook nooit gekomen.

Ondanks de toename van het verkeer en de daardoor toenemende overlast voor de inwoners zijn nadien geen nieuwe plannen ontwikkeld. Aan de problematiek is door de verantwoordelijke overheden niet of nauwelijks nog aandacht besteed, aldus de briefschrijvers.

In de jaren negentig gloorde nieuwe hoop door de discussies rond het gebiedsgericht beleid, dat in 1996 werd vastgesteld. Eén van de uitvoeringsmaatregelen betrof een onderzoek naar de verkeerssituatie in Ossenzijl, waarvoor de gemeente en provincie gezamenlijk de verantwoordelijkheid zouden dragen. In 2000 had daadwerkelijk een uitgebreid onderzoek plaats. De eindconclusie liet aan duidelijkheid niets te wensen over.

‘Het onderzoek heeft aangetoond dat er sprake is van een leefbaarheidprobleem, waarbij de oplossing moet worden gezocht in een randweg om Ossenzijl. Ook is vastgesteld dat voor deze maatregel een zeer groot draagvlak bestaat en dat een randweg de bereikbaarheid van zowel de regio als het bedrijventerrein in Oldemarkt verbetert en dus ook een economische impuls geeft.’

Op initiatief van de gemeente en provincie stelde een extern bureau in 2001 een rapport op, waarbij ook de toekomstige ecologische verbindingszone tussen De Weerribben en Rottige Meente werd betrokken. Het onderzoek was toegespitst op een zogenoemde ‘weg op poten’. Deze oplossing was zo kostbaar, dat dit geen vervolg kreeg.

Behalve verbetering van de leefbaarheid en bereikbaarheid vinden de drie Plaatselijke Belangen dat het betreffende gebied een impuls nodig heeft. ‘De leefbaarheid staat onder druk. Het gebiedsgericht beleid, waarop de hoop was gevestigd, lijkt naar ons gevoel als een nachtkaars te zijn uitgegaan.’

Uit het coalitieakkoord concluderen de Plaatselijke Belangen dat de aanleg van een randweg mogelijk is, wanneer ook externe financiers meedoen. ‘Wij dringen er dan ook op aan, dat zo spoedig mogelijk de noodzakelijke activiteiten worden ondernomen. Realisering binnen de zittingsperiode van dit college behoort volgens ons tot de mogelijkheden.’

< Vorige   Volgende >
spacer
De omgeving
eigen038.jpg
Otter weetjes
De Otter 7

Zijn solitaire levenswijze maakt dat de otter een groot territorium nodig heeft. De otter controleert het gebied regelmatig en markeert het territorium op verschillende plaatsen met zijn spraints (ontlasting). Vrouwtjes met jongen bezitten een kleiner territorium binnen dat van het mannetje. Het territorium van een ottermannetje moet minstens 16 kilometer schone en ongestoorde oeverkanten omvatten.


  © Copyright 2005 by CModifications
Powered by Mambo
spacer
Laatste update: February 23, 2011, 5:09 pm