spacer
spacer search

KLUFTERS.NL
van Klufters - voor Klufters

Search
spacer
Advertisement
Het Weer
Amsterdam
---
Amsterdam °C De Kooy °C Eelde °C Leeuwarden °C
header
Hoofdmenu
Home
Links
Otter Nieuws
Schrijf ons
Weerribben Nieuws
De Beverrat
de Ringslang
Vogels
Musea
Verblijf & Vertier
Webcams
Historische feiten
Oud Transport
Nieuwslezer
Evenementen
Inloggen
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Vergeet mij niet
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account?
Maak een account aan
Nieuwbrief
Blijf op de hoogte van de laatste otter feiten en abonneer u hier!

Naam
E-mail
Inschrijven
Uitschrijven
Wereld Tijd
Location
Bezoekers: 1038574
 
Home arrow Otter Nieuws arrow Staatsbosbeheer zet otters uit in Friesland

Staatsbosbeheer zet otters uit in Friesland PDF Print E-mail
Geschreven door Novum   
dinsdag, 27 juni 2006

(Novum) - Staatsbosbeheer heeft maandagavond vier otters uitgezet in natuurgebied Rottige Meente in Zuidoost-Friesland. Het natuurgebied maakt deel uit van de zogenoemde 'natte as', een aantal natuurgebieden dat met elkaar in verbinding staat. In 2002 werden in aangrenzende natuurgebieden in Overijssel voor het eerst otters in het wild uitgezet.

De otters die vier jaar geleden zijn uitgezet in de Overijsselse Wieden en in de Weerribben verkeren volgens Staatsbosbeheer in prima conditie en planten zich 'op uitgebreide schaal' voort. Toch is de populatie in de Overijsselse natuurgebieden te klein om zichzelf in stand te houden. Daarom moeten ook in aangrenzende gebieden otters worden uitgezet.

In Overijssel en Friesland zijn de oorspronkelijke leefgebieden van de otter grotendeels hersteld. Dit is mogelijk gemaakt door maatregelen die de waterkwaliteit hebben verbeterd. Betere zuiveringsinstallaties en strengere regels voor het lozen van gifstoffen hebben daaraan bijgedragen. Staatsbosbeheer liet in februari weten dat in de Weeribben en de Wieden ongeveer vijftien otters leven.



Bron: Novum

< Vorige   Volgende >
spacer
De omgeving
rand010.jpg
Otter weetjes
Otter, Visotter

De otter wordt ook wel visotter genoemd of Europese otter. Deze soort komt in bijna geheel Europa en AziŽ voor, maar is door jacht, biotoopvernietiging en watervervuiling sterk achteruit gegaan. In diverse landen is hij zelfs helemaal verdwenen.

In Nederland is de otter in 2002 geherintroduceerd, nadat hij ergens in de jaren tachtig was uitgestorven in ons land. Visotters eten voornamelijk vis, maar er zijn gevallen bekend waar otters ook eenden aanvallen. Het dier leeft hoofdzakelijk alleen. Ze hebben een territorium van 4 tot 20 kilometer lang.


Andere namen visotter; Europese otter
Wetensch. naam Lutra lutra
Engelse naam European otter; common otter
Verspreiding Europa, AziŽ
Voedsel vooral vis
Lengte 57 - 70 cm, staart 40 cm
Gewicht 7 - 10 kg
Status kwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF


  © Copyright 2005 by CModifications
Powered by Mambo
spacer
Laatste update: February 23, 2011, 5:09 pm