spacer
spacer search

KLUFTERS.NL
van Klufters - voor Klufters

Search
spacer
Firefox 2
Het Weer
Amsterdam
---
Amsterdam °C De Kooy °C Eelde °C Leeuwarden °C
header
Hoofdmenu
Home
Links
Otter Nieuws
Schrijf ons
Weerribben Nieuws
De Beverrat
de Ringslang
Vogels
Musea
Verblijf & Vertier
Webcams
Historische feiten
Oud Transport
Nieuwslezer
Evenementen
Inloggen
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Vergeet mij niet
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account?
Maak een account aan
Nieuwbrief
Blijf op de hoogte van de laatste otter feiten en abonneer u hier!

Naam
E-mail
Inschrijven
Uitschrijven
Wereld Tijd
Location
Bezoekers: 1067213
 
Home arrow Otter Nieuws arrow Staatsbosbeheer zet otters uit in Friesland

Staatsbosbeheer zet otters uit in Friesland PDF Print E-mail
Geschreven door Novum   
dinsdag, 27 juni 2006

(Novum) - Staatsbosbeheer heeft maandagavond vier otters uitgezet in natuurgebied Rottige Meente in Zuidoost-Friesland. Het natuurgebied maakt deel uit van de zogenoemde 'natte as', een aantal natuurgebieden dat met elkaar in verbinding staat. In 2002 werden in aangrenzende natuurgebieden in Overijssel voor het eerst otters in het wild uitgezet.

De otters die vier jaar geleden zijn uitgezet in de Overijsselse Wieden en in de Weerribben verkeren volgens Staatsbosbeheer in prima conditie en planten zich 'op uitgebreide schaal' voort. Toch is de populatie in de Overijsselse natuurgebieden te klein om zichzelf in stand te houden. Daarom moeten ook in aangrenzende gebieden otters worden uitgezet.

In Overijssel en Friesland zijn de oorspronkelijke leefgebieden van de otter grotendeels hersteld. Dit is mogelijk gemaakt door maatregelen die de waterkwaliteit hebben verbeterd. Betere zuiveringsinstallaties en strengere regels voor het lozen van gifstoffen hebben daaraan bijgedragen. Staatsbosbeheer liet in februari weten dat in de Weeribben en de Wieden ongeveer vijftien otters leven.



Bron: Novum

< Vorige   Volgende >
spacer
De omgeving
rand010.jpg
Otter weetjes
De Otter 3

Jonge otters worden na een draagtijd van 62 dagen het gehele jaar door, maar het meest op het Žind van de winter, geboren (Erlinge, 1967a). De jongen krijgen hun eerste vaste voedsel na een zoogtijd van 7-8 weken. Na 2-3 maanden gaan ze voor het eerst mee op jacht. De.jongen blijven tot een jaar bij de moeder. De otter is voornamelijk in de nachtelijke uren actief,  vermoedelijk als gevolg van verstoring en intensieve vervolging. In de meer natuurlijke gebieden zijn otters ook overdag actief.


  © Copyright 2005 by CModifications
Powered by Mambo
spacer
Laatste update: February 23, 2011, 5:09 pm