spacer
spacer search

KLUFTERS.NL
van Klufters - voor Klufters

Search
spacer
Advertisement
Het Weer
Amsterdam
---
Amsterdam °C De Kooy °C Eelde °C Leeuwarden °C
header
Hoofdmenu
Home
Links
Otter Nieuws
Schrijf ons
Weerribben Nieuws
De Beverrat
de Ringslang
Vogels
Musea
Verblijf & Vertier
Webcams
Historische feiten
Oud Transport
Nieuwslezer
Evenementen
Inloggen
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Vergeet mij niet
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account?
Maak een account aan
Nieuwbrief
Blijf op de hoogte van de laatste otter feiten en abonneer u hier!

Naam
E-mail
Inschrijven
Uitschrijven
Wereld Tijd
Location
Bezoekers: 972752
 
Home arrow Laatste Nieuws arrow Bevers verspreiden zich over Nederland

Bevers verspreiden zich over Nederland PDF Print E-mail
Geschreven door Novum   
zondag, 26 februari 2006

(Novum) - De bever rukt op in Nederland. De dieren verspreiden zich over gebieden waar zij niet zijn uitgezet. Dat meldt Staatsbosbeheer maandag op basis van gegevens van onderzoeksinstituut Alterra. De diersoort was sinds 1825 uitgestorven in Nederland en werd in 1998 weer uitgezet.
De bevers zijn uitgezet in vier verschillende gebieden: de Biesbosch, de Gelderse Poort, het Maasdal in Limburg en in Flevoland. Uit recent onderzoek is gebleken dat de dieren zich nu ook hebben gevestigd in tussenliggende rivierengebieden, waardoor de verschillende populaties bijna met elkaar verbonden zijn. Staatsbosbeheer meldt niet om hoeveel dieren het gaat.

Eerder deze maand liet Staatsbosbeheer weten dat otters aan een opmars bezig zijn. Ook deze dieren trekken naar andere gebieden dan die waar ze zijn uitgezet.

< Vorige   Volgende >
spacer
De omgeving
eigen013.jpg
Otter weetjes
Otter, Visotter

De otter wordt ook wel visotter genoemd of Europese otter. Deze soort komt in bijna geheel Europa en AziŽ voor, maar is door jacht, biotoopvernietiging en watervervuiling sterk achteruit gegaan. In diverse landen is hij zelfs helemaal verdwenen.

In Nederland is de otter in 2002 geherintroduceerd, nadat hij ergens in de jaren tachtig was uitgestorven in ons land. Visotters eten voornamelijk vis, maar er zijn gevallen bekend waar otters ook eenden aanvallen. Het dier leeft hoofdzakelijk alleen. Ze hebben een territorium van 4 tot 20 kilometer lang.


Andere namen visotter; Europese otter
Wetensch. naam Lutra lutra
Engelse naam European otter; common otter
Verspreiding Europa, AziŽ
Voedsel vooral vis
Lengte 57 - 70 cm, staart 40 cm
Gewicht 7 - 10 kg
Status kwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF


  © Copyright 2005 by CModifications
Powered by Mambo
spacer
Laatste update: February 23, 2011, 5:09 pm